Company
Mentaris
Type
Traineeship
Location
Rotterdam
Sector
Management of International Social Challenges, Pedagogical Sciences, Psychology, Public Administration, Sociology
Required language
Dutch

Description

Stage Mentaris: bij Mentaris leg je de basis onder Loopbaancoaching, Training, Advies, en maak je een begin met Ondernemerschap en Leiderschap

Wat houdt de stage in? Wat mag je verwachten van jouw stageperiode bij Mentaris?
Jouw stage draait om jouw groei en ontwikkeling; als mens én als professional. Elke dag dat je er bent, combineer je werken-en-leren. We bieden jou, als talent met academisch denk- en werk-niveau, de kans om bij Mentaris jezelf en jouw mogelijkheden goed te leren kennen. Bovendien doe je ervaring op die je voor de rest van jouw professionele carrière kunt benutten.

Over Mentaris
Samen werken we aan vraagstukken van opdrachtgevers: zakelijke klanten en particulieren. Zij
kennen Mentaris sinds 2003 als betrouwbare partner. Voor meer informatie zie Mentaris Loopbaancoaching. Op individueel niveau coachen en trainen we kandidaten die vragen hebben, zoals:

  • In welke baan of werkomgeving pas ik het beste en hoe kom ik daar? Je wilt dat je werk echt bij je past. En met impact en zinvol aan de slag. Ben jij bewust met je talenten bezig? Erkenning en autonomie dragen bij aan jouw werkgeluk. Dit vraagt om bewustzijn van jezelf. En van je toevoegde waarde. Je wilt werk dat motiveert en het beste in jou naar boven haalt.
  • Op welke manier stel ik als leidinggevende mijn team samen? Hoe meer grip je hebt op je werk, hoe meer voldoening je ervaart.
  • Hoe krijg ik meer energie van mijn werk en hoe kan ik uitval voorkómen? Bij Mentaris ontdek je jouw richting. We vergroten jouw zelfbewustzijn en werkgeluk. Jouw volgende stap zet je op basis van zelfvertrouwen.

Over jouw stage

  • Het werk vindt plaats op ons kantoor in Rotterdam. Door het intensieve leer-werk-programma ontwikkel jij je zeer snel. Hoe doen we dat? Je maakt deel uit van een klein team waarin we elkaars abstractieniveau benutten om opdrachten goed uit te voeren. Van strategie- en marketingvraagstukken, tot de werving van nieuwe collega’s: jouw creativiteit en inzet worden gewaardeerd!
  • Vaardigheden als trainen, coachen en adviseren ontwikkel je in een hoog tempo. Ons werk én onze opdrachtgevers vragen dat. Je brengt vaart en nauwkeurigheid mee in het werk. Dat maakt het mogelijk om hun verwachtingen te overtreffen.
  • Je draagt bij aan de strategische adviezen, de (team-)training en de coaching die Mentaris geeft. Onze opdrachtgevers variëren van zelfstandig ondernemers tot senior specialisten, en van teamleiders tot bestuurders.

Profiel van jou als stagiair(e) bij Mentaris

  • Je wilt je verdiepen in mensen en organisaties. Jij steunt deelnemers en kandidaten met hun zoektocht op de arbeidsmarkt.
  • Je kunt snel en veel schakelen op WO-werk en denkniveau. Jouw inbreng is van groot belang voor onze opdrachtgevers en ons bedrijf. We delen bij Mentaris het plezier en de gedrevenheid die past bij de uitstekende dienstverlening die we nastreven.
  • Je doorziet processen en weet snel verbanden te leggen. Het abstract nadenken combineer je
  • met de uitvoering van jouw ideeën.

Praktische informatie

Mentaris werft doorlopend Trainees. Starten kan gedurende het hele jaar.
Je bent minimaal 3 dagen per week (24 uur) beschikbaar voor een aaneengesloten periode van minimaal vier maanden. Er wordt van je verwacht dat je jouw stageopdrachten, die je van je studie krijgt, buiten deze 3 dagen te voldoen. Mentaris vraagt dit van je, omdat het tempo hoog ligt en je de 24 uur nodig zult hebben om het werk af te kunnen krijgen.
Studenten die ná hun stage instappen in het Professioneel Ontwikkeljaar, hebben een pré.

Kijk op de website voor meer informatie over het Professioneel Ontwikkeljaar bij Mentaris. Mentaris is Nederlands de voertaal, zowel in het coachen en trainen, alsook onderling. Het Nederlands uitstekend beheersen in woord en geschrift, is dus nodig.

Locatie: Ons kantoor is gevestigd nabij de Kralingse Plas op de levendige Kortekade 13C 3062 GK Rotterdam.

Interesse?

Je geeft met een mailtje jouw belangstelling voor een stage bij Mentaris door. Vermeld ook je telefoonnummer. We zoeken daarna zo snel mogelijk contact om kennis te maken. Onderdeel van onze wederzijdse kennismaking is contact via LinkedIn. Als het klikt, kun je een uitnodiging tegemoet zien voor een CareerXperience of voor een TraineeXperience. Mentaris vraagt jou deze bijeenkomst(en) actief voor te bereiden. Wanneer je na onze ontmoeting daadwerkelijk wilt solliciteren voor jouw stage of voor het Professioneel Ontwikkeljaar, wordt de kennismaking opgevolgd door mee te kijken bij ons op kantoor. Je leert jouw toekomstige collega’s persoonlijk kennen en ziet welk werk zij verrichten. Van weerskanten ontwikkelt daardoor het zicht op jouw ‘match’ met het werk bij Mentaris. Daarna kun je van start als stagair(e)!

Onze website is belangrijk- lees deze goed door voordat je contact opneemt. Niet alleen de vereiste achtergrond en vaardigheden in het denken en doen staan hier vermeld, maar ook de geplande bijeenkomsten. Met een email, naar margot.thomassen@mentaris.nl, op LinkedIn of met een bericht op (06) 290 33 790 kun je de eigenaar van Mentaris benaderen.

Welkom bij Mentaris!