Company
BridgeHead
Type
Internship
Location
Den Haag
Sector
Public Administration
Commences at
01 February 2024
Finishes at
31 July 2024

Description

Hoe beschermen we onze veiligheid op de Noordzee tegen dreigingen vanuit Rusland? Wat zijn de gevolgen van de nieuwe Europese Cyber Resilience Act voor ons in Nederland? Of wat is de impact van Artificial Intelligence op onze privacy? Dit zijn voorbeelden van kwesties waar wij ons bij BridgeHead mee bezig houden. Al meer dan tien jaar slaat BridgeHead de brug tussen wat de overheid nodig heeft en wat bedrijven kunnen leveren. Studenten die al vergevorderd zijn in hun studie en affiniteit hebben met politiek, (inter)nationale betrekkingen, het bedrijfsleven en economie, krijgen bij BridgeHead de mogelijkheid om kennis te maken met de overheid en het bedrijfsleven.

Als stagiair(e) doe je onderzoek naar actuele onderwerpen, bereid je gesprekken voor en word je actief betrokken bij de uitvoering van de adviesdiensten. In korte tijd doe je brede dossierkennis op uit de verschillende sectoren waarin BridgeHead actief is. Ook ben je bezig met beleidsontwikkelingen en volg je de politiek op de voet. Je leert de wensen van het bedrijfsleven en de overheid kennen en verkent de mogelijkheden hoe zij effectief kunnen samenwerken. Als stagiair(e) lever je een essentiële bijdrage aan de kennis die nodig is om onze klanten op maat te bedienen.

BridgeHead is een hecht en klein kantoor, waardoor je direct betrokken bent bij alle werkzaamheden. Tijdens je stageperiode krijg je de vrijheid om aan je eigen doelstellingen te werken onder begeleiding van je collega’s. Zo ontwikkel je vaardigheden die van grote waarde zullen zijn voor de rest van je carrière.  

Functieprofiel

  • Je volgt een relevante WO-opleiding, zoals Politicologie, (Technische) Bestuurskunde, (Technische) Bedrijfskunde, Geschiedenis, Rechten of Internationale Betrekkingen;
  • Je hebt aantoonbare kennis van politiek, instituties en besluitvormingsprocessen;
  • Je hebt interesse in politieke en maatschappelijke kwesties;
  • Je bent daadkrachtig en stressbestendig;
  • Je kunt zowel zelfstandig als in een team goed functioneren;
  • Je bent proactief, enthousiast en initiatiefrijk;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een voltijd stage (40 uur per week). BridgeHead biedt een marktconforme vergoeding en (indien van toepassing) reiskostenvergoeding. De stageperiode loopt van februari 2024 t/m juli 2024. Het is niet verplicht om ingeschreven te staan bij een opleiding om bij ons stage te kunnen lopen.

Interesse?

Lijkt het je leuk om bij ons stage te lopen? Stuur dan uiterlijk 24 november 2023 je CV en motivatie naar zeelandstra@bridgehead.nl.”