Budgetcoach geeft gratis advies

De laatste jaren is het in de hele maatschappij een toegenomen trend om te letten op je uitgaven. De televisieprogramma's die met schulden en besparen te maken hebben schieten uit de grond, zoals het RTL 4 programma "een dubbeltje op zijn kant". Ook worden verschillende consumentencollectieven steeds meer gepromoot met als motto dat met een grotere inkoopkracht meer korting verkregen kan worden. Het lijkt vandaag de dag wel een sport geworden om te bekijken waar je op kan besparen. We hebben adviezen van verschillende budgetcoaches en televisieprogramma's onder de loep genomen en blijken voor iedereen heel interessante mogelijkheden tussen te zitten. We hebben ze hier summier samengevat:

Abonnementen:
Dit is en bijzonder breed begrip, maar houdt dan ook een groot bespaarpotentieel in. Abonnementen waar alternatieven voor zijn of minder noodzakelijk zijn kan je beter opzeggen. In plaats van de sportschool kan je bijvoorbeeld ook buiten hardlopen of fietsen. Voor fitness kan je ook veel af met halters. Loterijen, tv-gidsen en kranten zijn ook niet noodzakelijk en er zijn vaak online veel alternatieven.

Telefoon, tv en internet: 
Bel je vaak naar het buitenland, installeer dan skype op je telefoon. Ook vaste abonnementen zijn prijzig. Controleer de aanbieders van tv, internet en bellen en stap over. Dan kan je flink wat besparen. Hiervoor kan je verder kijken op Aanbiedercheck. Zij hebben vaak zogenaamde welkomstacties, die internet en tv aanbieders op hun eigen website niet aanbieden.

Verzekeringen:
Dit is een heel erg moeilijke in verband met het inschatten wat noodzakelijk is. Als stelregel geldt dat je je alleen met verzekeren tegen risico's die je zelf niet zou kunnen dragen. Gemiddeld genomen ben je dan het voordeligste uit.

Auto:
Gemiddeld gezien kost een nieuwe auto driehonderd euro per maand. Daarbinnen valt de autoverzekering, wegenbelasting, benzine, APK en overig onderhoud. Bij een nieuwe auto bedraagt de gemiddelde afschrijving zo'n zes- tot zevenhonderd euro per maand. De auto is daarmee een voor een gemiddeld huishouden een kostenpost van € 600 per jaar!

Verslavingen: 
Drank, roken en drugs zijn elementen waarop je helemaal leeg kan lopen. Dit kan al snel om honderden euro's per maand gaan. Begin er niet aan of probeer te matigen of zelfs helemaal te stoppen.

Huisdieren:
Voordat je een huisdier koopt is het verstandig rekening te houden met de kosten die op je afkomen. Wellicht dat je denkt dat dit meevalt, maar een poes kost al snel € 500 per jaar en een hond is zelfs 3 tot 4 keer zo duur! Een goudvis is een stuk goedkoper.

Leningen: 
Een creditcard is verschrikkelijk duur met rentepercentages van 10% die heel normaal zijn. Datzelfde geldt ook voor rood staan en kortlopende kredieten.