Vacature dyslexie behandelaren

lala
24/08/2018

Wegens groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar enthousiaste psychologen en orthopedagogen (M/V) voor onze vestigingen in: Gorinchem, Rotterdam, Maassluis, Brielle, Leiden, Poortugaal, Nijmegen en de Drechtsteden. Leestalent, onderdeel van hét Kindzorgcentrum Educto, is een professionele zorgverlener op het gebied van diagnostiek en best-practice behandeling van dyslexie. Dit doen we – momenteel – vanuit veertien locaties (Kindzorgcentra), verspreid door Zuidwest-, Midden- en Oost-Nederland. Van essentieel belang bij onze aanpak zijn korte lijnen en betrokkenheid van iedereen rondom het kind. Daarom gebeurt behandeling altijd dichtbij het kind, vaak gewoon op school. Leestalent is aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie.

Wat ga je precies doen?

Als dyslexiebehandelaar voer je behandelingen en dyslexieonderzoeken uit volgens het Protocol Dyslexie Diagnostiek & Behandeling. Naast behandelingen en onderzoeken op de school, maak je afspraken met ouders en leerkrachten. Je zorgt voor verslaglegging en voert tussentijdse evaluaties uit. Bij vragen kun je altijd terugvallen op collega-behandelaren en de hoofdbehandelaar. Ook zet je je graag in om de kwaliteit van behandelingen te ondersteunen en verbeteren, onder meer door ontwikkelingen binnen het vakgebied te volgen en ouders en kinderen voor te lichten over hulpmiddelen en voorzieningen. Kortom: jij bent een communicatief vaardige en enthousiaste collega die kansen ziet en op creatieve wijze meedenkt. Zo kan je bijvoorbeeld deelnemen in nieuwe projecten (kwaliteitsteams) en meewerken aan innovaties, zodat Leestalent voorop blijft lopen.

Jouw profiel

- Een afgeronde studie (ortho)Pedagogiek

- Een afgeronde studie Psychologie;

- Een afgeronde hbo-opleiding logopedie met de specialisatie dyslexie

·   Je bent communicatief vaardig in gesprekken met ouders, scholen en collega’s.

·   Je bent pedagogisch sterk en goed in staat af te stemmen op kinderen, ouders en andere gesprekspartners.

·   Inschrijving bij het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD) of bereid zijn tot inschrijving.

Wat biedt Leestalent jou

·   Werkbegeleiding door een GZ-psycholoog of Orthopedagoog-Generalist

·   Een interessant aanbod aan cursussen en trainingen door Educto Academy, zodat jij je kunt blijven ontwikkelen

·   Mogelijkheden om door te ontwikkelen binnen de organisatie

·   Mogelijkheid op verschillende locaties te werken

·   Jonge en ambitieuze organisatie die innovatie van zorg op een succesvolle manier combineert met ondernemerschap

·   Uurtarief van 30,00 euro per uur.

Enthousiast?

Herken je jezelf in het profiel? En ben je enthousiast? Stuur z.s.m. je CV met korte motivatie naar sollicitatie@leestalent.nl. Vertel in je brief waarom jíj de persoon bent die we zoeken. De eerste sollicitatiegesprekken vinden z.s.m. plaats.

Als maatschappelijk betrokken organisatie nodigen wij nadrukkelijk ook startende professionals uit om te reageren.

Terug