PrinsjesBelang maandag 17 september

lala
10/09/2018

Beste lezer, Prinsjesdag 2018 staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe editie van het Prinsjesfestival. Het festival vindt plaats van 10 t/m 18 september en kent dit jaar het thema: ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?! | Over toekijken of meedoen in onze democratie’. Middels feestelijke en inhoudelijke activiteiten draagt het festival bij aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag.

Eén van de activiteiten die tijdens deze week wordt georganiseerd, is PrinsjesBelang. PrinsjesBelang is er voor iedereen die een kijkje in de keuken wil nemen van public affairs en het lobbyvak. In 2017 vond de eerste editie van PrinsjesBelang plaats. Dit jaar vindt de  tweede editie van PrinsjesBelang plaats op maandag 17 september van 12.00-14.00 uur in de Malietoren in Den Haag met als centraal thema ‘burgerlobby’. If you're not at the table, you're on the menu.. Dus graag nodigen we je uit om aan tafel te zitten!

 

De geheel verzorgde lunchbijeenkomst wordt afgetrapt met een korte vooruitblik op het komende politieke jaar. Martijn de Greve (Politieke Junkies, BNR Nieuwsradio, Radio 1) verkent samen met Bert Bakker (voormalig Kamerlid D66) en Frans van Drimmelen (directeur Dröge & van Drimmelen) met welke thema’s public affairs professionals zich komend jaar bezig gaan houden. Daarna wordt een panel bestaande uit bestuurders en burgerlobbyisten aan de tand gevoeld over de rol die burgerlobby speelt in de moderne democratie. Burgerlobby’s laten al vele jaren hun sporen na in het Nederlandse openbaar bestuur. Zo ook de afgelopen jaren waarin onder meer de Groningse gaslobby en PO in Actie forse impact hebben op beleid en politieke besluitvorming. Maar hoe wordt een burgerlobby gedefinieerd en welke kenmerken heeft een burgerlobby? Het panelgesprek zal ’s avonds integraal worden uitgezonden tijdens het radio 1 programma Haagse Lobby. 

 

PrinsjesBelang staat open voor alle geïnteresseerden in Public Affairs en lobby. Dit jaar is er een speciale samenwerking met de Haagse Hogeschool, dus ook studenten zijn van harte welkom! 

 

Wanneer: 17 september 2018, 12.00-14.00 uur 

Waar: De Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag

Kosten: Gratis, inclusief lunch

 

Inschrijven kan via https://www.prinsjesfestival.nl/aanmelden-prinsjesbelang-2018/

 

Meld je vandaag nog aan voor PrinsjesBelang 2018 en zet jezelf op aanwezig op de Facebookpagina. Mochten er verder nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

 

Graag tot 17 september!

Terug