Zoek jij vrijwilligerswerk? Kijk dan snel verder!


Vier deze zomer vakantie met een grote glimlach: Stichting Wielewaal zoekt vrijwilligers!

Ben jij op zoek naar een onvergetelijke vakantie én naar het allerleukste vrijwilligerswerk? Dan is Stichting Wielewaal iets voor jou! Bij Wielewaal vieren kinderen en jongeren met een beperking vakantie. Kinderen komen losse dagen spelen, jongeren gaan een hele week mee op reis. Wielewaalvrijwilligers zijn specialisten in buiten de lijntjes denken en gaan door waar anderen stoppen. Ze zorgen dat het altijd nog nét even leuker en gekker kan. Dat maakt het voor jou én voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring.

 Vrijwilliger Corien (23) over haar vakantie met jongeren met een lichamelijke beperking: "Wauw, wat een ervaring! We hebben vakantie gevierd, zoals jij en ik die normaal ook zouden vieren. We hebben gelachen, heel veel plezier gemaakt, kunst en cultuur gesnoven, lekker gegeten en gedronken en vooral genoten. Hoe gaaf is het om deelnemers te zien met een lach van oor tot oor? Om ze dat beetje extra aandacht te geven, waar normaal lang niet altijd tijd voor is? Om vakantie te vieren op de manier die zij willen?”

 Gijs (22) over de vakantiedagopvang: "Als vrijwilliger help je de kinderen bij veel dingen, maar ze willen ook graag zelf proberen. Dat kan bij Wielewaal. Bijvoorbeeld bij tafelvoetbal: hoe moeilijk het ook is, toch wilde Daan dat telkens weer spelen. Wat heb ik genoten van de energie die het hem geeft als hij scoort!"

 Wielewaal zoekt jou! Als vrijwilliger doe je samen met de deelnemers allerlei leuke activiteiten. Je begeleidt hen en helpt – waar nodig – met eten, drinken en verzorging. Spannend? Zeker, maar je werkt altijd samen met ervaren vrijwilligers, die je graag op weg helpen.

 Ook jij kunt ervaren hoe leuk het is om als vrijwilliger mee te gaan op vakantie of kinderthemaweek. Probeer het eens en word net zo enthousiast als Corien en Gijs. Minimumleeftijd is 17 jaar, een speciale opleiding is niet nodig. Lees op www.wielewaal.nl/vrijwilligers wat jij kunt betekenen.

Stichting Senioren Student organiseert: Jong + Oud = Goud! 

Bij dit project worden studenten aan senioren gekoppeld voor hulp en gezelschap. Het doel is om de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de senioren te vergroten en studenten een maatschappelijke functie te bieden. Via het project doen je als student relevante werkervaring op die goed aansluit bij je studie. 

Stichting Senioren Student is op zoek naar studenten die zich vrijwillig willen inzetten en maatschappelijke ervaring willen opdoen. Klik hier voor de informatie folder!