Zoek jij vrijwilligerswerk? Kijk dan snel verder!

Stichting Wielewaal zoekt vakantievierders!

Heb jij deze zomer nog een gaatje in je agenda? Kies dan voor een out-of-the-box-plan en ga – gratis - als vrijwilliger op vakantie met jongeren met een beperking. Samen chillen op een terrasje, gillen in de achtbaan, relaxen in het zwembad, vliegeren, shoppen… noem maar op. Waar nodig help je hen met eten, drinken en verzorging. Samen met de mede-vrijwilligers, reisleider en verpleegkundige uit je team zorg je ervoor dat jullie een topweek hebben.

Wielewaalvrijwilligers zijn specialisten in buiten de lijntjes denken en gaan door waar anderen stoppen. Ze zorgen dat het altijd nog nét even leuker en gekker kan. Dat maakt het voor jou én voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring. Minimumleeftijd is 17 jaar, een speciale opleiding is niet nodig. Interesse? Kijk op www.wielewaal.nl/vrijwilligers voor alle week- of weekendmogelijkheden of volg Stichting Wielewaal op Facebook!

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam zoekt vrijwilligers SNTR Zomerschool

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) biedt 200 Syrische gezinnen in bezit van een verblijfsvergunning een nieuw thuis in Rotterdam.  SNTR biedt een intensief programma dat onder meer bestaat uit een passende huurwoning  en een programma , gericht op het  zo snel mogelijk mee doen in de Nederlandse samenleving.

In de periode van  6 t/m 23 augustus organiseert de SNTR voor de tweede keer een Zomerschool voor de kinderen van 4 t/m 18 jaar. Doelen van deze Zomerschool zijn oefenen met Nederlandse taal, ondersteuning bieden bij overgangen in het onderwijs en natuurlijk kinderen een leuke zomer bezorgen in Rotterdam. In de ochtend wordt de Nederlandse taal geoefend, in de middag is er een programma met een breed scala aan activiteiten: excursies, sport, creatieve activiteiten e.d. 

Om dit programma mogelijk te maken zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die assistentie willen bieden: in de ochtend assistentie bij het (speelse) taalonderwijs en een meer directe rol als begeleider in het middagprogramma.

Meer info? Kijk hier of surf naar de website

Nieuwe krachten gezocht voor individuele ABA begeleiding

Beste studenten,

Vanwege wisselingen in ons huidige team, zijn wij op zoek naar nieuwe enthousiaste krachten voor de individuele ABA begeleiding van een jongen van 9 jaar met autisme. Onze voorkeur gaat uit naar eerste- en tweedejaarsstudenten. Het is een slimme jongen op een reguliere basisschool.
Doormiddel van gedragstherapie gebaseerd op de principes van Applied Behavior Analysis leert hij steeds meer vaardigheden om zich zelfstandig te kunnen redden op school. De focus ligt hierbij niet op de cognitieve ontwikkeling, maar vooral op de sociaal emotionele ontwikkeling (spel en vriendjes, weerbaarheid), de executieve functies (planning) en probleemoplossende vaardigheden.

Wij zijn op zoek naar iemand met:
- Enthousiasme
- Affiniteit met de leeftijdsgroep (9 jaar)
- Leergierige en kritische houding (ook kritiek kunnen ontvangen is een pré)
- Gevoel voor observeren
- Flexibele en langdurige beschikbaarheid (per direct en minimaal voor een jaar)

Wij bieden:
- Opleiding in de ABA principes (bekendheid met ABA is geen vereiste)
- Werken in een jong en betrokken team
- Werk in de buurt van de campus (namelijk in Kralingen)
- Studie gerelateerde werkervaring Interesse?

Stuur dan uiterlijk 1 juni je CV en een korte motivatie naar fayekisters@live.nl

Wellicht tot ziens,
Faye Kisters


Vier deze zomer vakantie met een grote glimlach: Stichting Wielewaal zoekt vrijwilligers!

Ben jij op zoek naar een onvergetelijke vakantie én naar het allerleukste vrijwilligerswerk? Dan is Stichting Wielewaal iets voor jou! Bij Wielewaal vieren kinderen en jongeren met een beperking vakantie. Kinderen komen losse dagen spelen, jongeren gaan een hele week mee op reis. Wielewaalvrijwilligers zijn specialisten in buiten de lijntjes denken en gaan door waar anderen stoppen. Ze zorgen dat het altijd nog nét even leuker en gekker kan. Dat maakt het voor jou én voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring.

 Vrijwilliger Corien (23) over haar vakantie met jongeren met een lichamelijke beperking: "Wauw, wat een ervaring! We hebben vakantie gevierd, zoals jij en ik die normaal ook zouden vieren. We hebben gelachen, heel veel plezier gemaakt, kunst en cultuur gesnoven, lekker gegeten en gedronken en vooral genoten. Hoe gaaf is het om deelnemers te zien met een lach van oor tot oor? Om ze dat beetje extra aandacht te geven, waar normaal lang niet altijd tijd voor is? Om vakantie te vieren op de manier die zij willen?”

 Gijs (22) over de vakantiedagopvang: "Als vrijwilliger help je de kinderen bij veel dingen, maar ze willen ook graag zelf proberen. Dat kan bij Wielewaal. Bijvoorbeeld bij tafelvoetbal: hoe moeilijk het ook is, toch wilde Daan dat telkens weer spelen. Wat heb ik genoten van de energie die het hem geeft als hij scoort!"

 Wielewaal zoekt jou! Als vrijwilliger doe je samen met de deelnemers allerlei leuke activiteiten. Je begeleidt hen en helpt – waar nodig – met eten, drinken en verzorging. Spannend? Zeker, maar je werkt altijd samen met ervaren vrijwilligers, die je graag op weg helpen.

 Ook jij kunt ervaren hoe leuk het is om als vrijwilliger mee te gaan op vakantie of kinderthemaweek. Probeer het eens en word net zo enthousiast als Corien en Gijs. Minimumleeftijd is 17 jaar, een speciale opleiding is niet nodig. Lees op www.wielewaal.nl/vrijwilligers wat jij kunt betekenen.

Stichting Senioren Student organiseert: Jong + Oud = Goud! 

Bij dit project worden studenten aan senioren gekoppeld voor hulp en gezelschap. Het doel is om de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de senioren te vergroten en studenten een maatschappelijke functie te bieden. Via het project doen je als student relevante werkervaring op die goed aansluit bij je studie. 

Stichting Senioren Student is op zoek naar studenten die zich vrijwillig willen inzetten en maatschappelijke ervaring willen opdoen. Klik hier voor de informatie folder!